tag:blogger.com,1999:blog-6102607654557901691.post4681231254540966256..comments2023-09-29T14:42:24.932+03:00Comments on Kapitan Kamikaze: Rozwijając wątek z dnia wczorajszegoAdam Pękalskihttp://www.blogger.com/profile/02741906313495557840noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6102607654557901691.post-51729818034174625162010-03-28T21:18:26.755+03:002010-03-28T21:18:26.755+03:00I to jest to! A jeszcze brzoskwinie, melony, śwież...I to jest to! A jeszcze brzoskwinie, melony, świeże figi, daktyle, migdały... To właśnie lubią tygrysy (i baraninkę też). Słowem, myślę, że mi bokiem nie wyjdzie. A pizza i spaghetti też się znudzić mogą, chociaż fakt, że różnorodność jest tu olbrzymia.Tatulekhttps://www.blogger.com/profile/16715264810472567602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6102607654557901691.post-35841462104677345962010-03-27T18:16:07.271+02:002010-03-27T18:16:07.271+02:00@ Koralina: Byłbym ostatnią osobą, która pogardzał...@ Koralina: Byłbym ostatnią osobą, która pogardzałaby kuchnią chłopską, większość moich ulubionych potraw to domowe, solidne i nieskomplikowane jedzenie :-)<br /><br />@ elpe: Jeszcze Ci bokiem wyjdzie ;-) Chociaż może miesiąc to za mało, żeby się znudzić kuchnią turecką...<br /><br />@ Agunia: No właśnie. Trochę niesprawiedliwie nie wspomniałem, że naprawdę mocną stroną tureckiej kuchni jest znakomita jakość produktów, przede wszystkim jarzyw i warzyn, tudzież owoców. Takich pomarańczy ani pomidorów jak w Turcji nie jadłem nigdzie indziej.Adam Pękalskihttps://www.blogger.com/profile/02741906313495557840noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6102607654557901691.post-50059879355756052072010-03-26T21:48:16.073+02:002010-03-26T21:48:16.073+02:00Ale pomarańcze mają wyśmienite!Ale pomarańcze mają wyśmienite!Agnieszka Srokoszhttps://www.blogger.com/profile/17784805340524155741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6102607654557901691.post-54470025955335628192010-03-26T20:19:09.723+02:002010-03-26T20:19:09.723+02:00Też bym wolała z sosem jogurtowo-czosnkowym, ale t...Też bym wolała z sosem jogurtowo-czosnkowym, ale taki wynalazek jest znany i dodawany poza granicami Turcji. Kebab podawany jest z pomidorem, cebulą, papryką i ew ogórkiem. Pusto, sucho.Agnieszka Srokoszhttps://www.blogger.com/profile/17784805340524155741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6102607654557901691.post-58394749053182555732010-03-26T19:20:27.969+02:002010-03-26T19:20:27.969+02:00A ja tam sobie chętnie popróbuję tej niewymyślnej ...A ja tam sobie chętnie popróbuję tej niewymyślnej i monotonnej tureckiej kuchni - i dopiero potem pogadamy. Myślę, że a la longue każda może się znudzić, ale ja tam nic nie mam przeciwko baranince, jogurtom z ayranem włacznie, fecie i oliwkom, a akurat mięta i tymianek to niezła kombinacja - jakoś nie wierzę, by na tym tureckie przyprawy się kończyły - znając choćby bogactwo tego, co w Bułgarii. No i myślę jeszcze, że nic nie ujmując papardellom jak wyżej, to np. kebab z surowymiu jarzynami i sosem jogurtowo-czosnkowym jest nieco zdrowszy... T.Tatulekhttps://www.blogger.com/profile/16715264810472567602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6102607654557901691.post-11242483720054056072010-03-26T16:50:32.774+02:002010-03-26T16:50:32.774+02:00Brawo Kapitanie, zgadzam się w 100%.
Zatem jutro ...Brawo Kapitanie, zgadzam się w 100%. <br />Zatem jutro na obiad pappardelle z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami!!! Pychota!Agnieszka Srokoszhttps://www.blogger.com/profile/17784805340524155741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6102607654557901691.post-69128201138435254372010-03-26T11:20:57.558+02:002010-03-26T11:20:57.558+02:00Wychodzi na to, ze zachwycam się niewymyślną kuchn...Wychodzi na to, ze zachwycam się niewymyślną kuchnia chłopską, hihi. Niech będzie. Po świecie jeździłam za młodu, ale wówczas rożne kulinarne eksperymenty traktowałam po macoszemu. Od paru lat skazana jestem na jadło tureckie, wiec może z braku laku jawi mi się jako ambrozja. Kto wie.Koralinahttps://www.blogger.com/profile/02690065516342634384noreply@blogger.com