środa, 11 lutego 2009

Weki

Jak się okazuje, w Turcji wekują co popadnie, byle weszło do słoika. Nawet szyszki.

5 komentarzy:

  1. Oj, to teraz już powinieneś nam powiedzieć jak takie szyszki smakują :) Orzeszki piniowe rozumiem, ale o szyszkach jeszcze nie słyszałem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ba, Marcin, żebym to ja wiedział. Pewnie, jak większość tureckich przetworów, dosyć kwaśne. Chociaż może być i tak, że mdląco słodkie. W każdym razie ekstremalne w smaku.
    Nawet nie wiem, czy to rzeczywiście szyszki, czy tylko tak wygląda.
    ...
    Penisy!? Gdzie!?

    OdpowiedzUsuń
  3. Czwarty słoik od prawej na górze.

    OdpowiedzUsuń
  4. Uuu, rzeczywiście. Takie małe, zielone i szpiczaste. No cóż, shit happens.

    OdpowiedzUsuń